Ολοκληρώθηκε το 25ο Συνέδριο της ΕΕΜΕΛΟΠ - Δείτε τα βίντεο!

8 Νοεμβρίου 2020 4:13 pm
2038 φορές

 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 25ο Ελληνικό Συνέδριο Ελικοβακτηριδίου του πυλωρού και λοιπών λοιμώξεων πεπτικού που μεταδόθηκε διαδικτυακά από το Αμφιθέατρο της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2020, υπό την προεδρία του Γαστρεντερολόγου Δρ. Χρήστου Ζαβού

Το συνέδριο είχε αρχικώς προγραμματισθεί για το τέλος Μαρτίου 2020 στο ξενοδοχείο Royal Olympic, αλλά εξαιτίας του lockdown για την πανδημία του ιού SARS-CoV-2 το συνέδριο αναβλήθηκε για τον Νοέμβριο του ίδιου έτους αρχικώς στον ίδιο χώρο και ακολούθως μόνο διαδικτυακά από το Αμφιθέατρο της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας στην Αθήνα.

Ο στόχος του Προέδρου του συνεδρίου και του ΔΣ της ΕΕΜΕΛΟΠ ήταν το φετινό συνέδριο να αποτελέσει μια νέα αρχή προσελκύοντας ειδικούς από διαφορετικούς χώρους, προάγοντας την διεπιστημονική συνεργασία με άλλους κλάδους και εγκαθιστώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και θετικής διάδρασης προς όφελος του ασθενούς τον οποίο όλοι μας υπηρετούμε. 

Στο συνέδριο συμμετείχαν ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων όπως Γαστρεντερολόγοι, Παιδογαστρεντερολόγοι, Παθολόγοι, Παιδίατροι, Λοιμωξιολόγοι, Βιοπαθολόγοι, Παθολογοανατόμοι, Γενικοί Ιατροί, Χειρουργοί κ.ά., νοσηλευτές, διαιτολόγοι-διατροφολόγοι, φαρμακοποιοί, βιολόγοι, τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων, χημικοί, και πολλοί φοιτητές όλων των κλάδων. Οι εγγραφές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία φτάνοντας τις 2.029 γεγονός που μας καθιερώνει πλέον ως μια υπολογίσιμη Εταιρεία όχι μόνο ανάμεσα στις Γαστρεντερολογικές αλλά και γενικώς. Από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή υπήρχαν πάνω από 600 άτομα ταυτόχρονα συνδεδεμένα και στις 2 πλατφόρμες Zoom και YouTube που χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη του συνεδρίου.

Ιδιαίτερα ενθουσιώδης ήταν η συμμετοχή πολλών διαιτολόγων, η συμβολή των οποίων είναι καθοριστική στη θρέψη του ασθενούς ώστε να δεχτεί την απαιτητική θεραπεία εκρίζωσης του Ελικοβακτηριδίου, αλλά και στην διαμόρφωση του υγιούς μικροβιώματος του εντέρου μέσω της διατροφής, το οποίο θα συνεχίσει να μας απασχολεί καθώς φαίνεται ότι εμπλέκεται στην παθοφυσιολογία πολλών χρόνιων παθήσεων.

Στο συνέδριο αυτό φέραμε κοντά μας και το γενικό κοινό ανοίγοντας την μετάδοση του συνεδρίου ελεύθερα για όλους μέσα από το YouTube, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε γαστρεντερολογικό συνέδριο. Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου και το ΔΣ της ΕΕΜΕΛΟΠ έκριναν ότι η έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση του κοινού δημιουργεί στον ασθενή την αίσθηση του «συν-θεραπευτή» και όχι του θεραπευόμενου, γεγονός που παίζει καθοριστικό ρόλο στην αύξηση της συμμόρφωσης στη θεραπεία και στην επιτυχή έκβαση της τελευταίας. Το κοινό ανταποκρίθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον και καταγράφηκαν πάνω από 2.000 προβολές στο YouTube σε καθεμία από τις 2 Live μεταδόσεις του συνεδρίου.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος μοριοδότησε το 25ο Συνέδριο της ΕΕΜΕΛΟΠ με 12 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα κριτήρια της UEMS – EACCME. Το 25ο Συνέδριο της ΕΕΜΕΛΟΠ ξεχώρισε για το υψηλό επίπεδο των εισηγήσεων και διαφανειών που παρουσίασαν διακεκριμένοι νέοι, αλλά και παλαιότεροι έμπειροι, συνάδελφοι.

Λόγω του αργυρού Ιωβηλαίου παρουσιάσθηκε από τον καθηγητή κ. Θεόδωρο Ροκκά η ιστορία της Εταιρείας και έγινε αναφορά στην βράβευση του καθηγητή κ. Σπύρου Λαδά, πρωτομάστορα της ΕΕΜΕΛΟΠ, ο οποίος θα παραλάβει το βραβείο του στο επόμενο 26ο Συνέδριο της ΕΕΜΕΛΟΠ που θα γίνει με φυσική παρουσία στις 16 και 17 Απριλίου 2021 στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα, υπό την προεδρία του Γαστρεντερολόγου κ. Αθανάσιου Γιαννακόπουλου.

Τα διαλείμματα του συνεδρίου μας έντυσε μουσικά η διεθνούς φήμης σοπράνο κ. Λουίζα Κονέ την οποία ευχαριστούμε για την παραχώρηση των τραγουδιών της.

Ευχαριστίες εκφράζονται προς τους χορηγούς του 25ου Συνεδρίου της ΕΕΜΕΛΟΠ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βίντεο των 2 ημερών του Συνεδρίου μας. Αναμένεται το editing των βίντεο ώστε να μπορείτε να βρίσκετε ευκολότερα την κάθε ομιλία.

Η 1η ημέρα του 25ου Ελληνικού Συνεδρίου Ελικοβακτηριδίου του πυλωρού και λοιπών λοιμώξεων του πεπτικού, Αθήνα 6 Νοεμβρίου 2020

Η 2η ημέρα του 25ου Ελληνικού Συνεδρίου Ελικοβακτηριδίου του πυλωρού και λοιπών λοιμώξεων του πεπτικού, Αθήνα 7 Νοεμβρίου 2020

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΥΛΩΡΟΥ

Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ελικοβακτηριδίου του Πυλωρού και λοιπών Λοιμώξεων του Πεπτικού

Επικοινωνηστε μαζι μας